UNTIL THE SUN – DROWNING IN BLUE

Artiest info
Website
facebook

video

De rock- en bluesmuziek spelende formatie ‘Until The Sun’ uit de Amerikaanse staat Arizona werd in 2017 als een enkel uit de mannen bestaande trio opgericht maar ze brachten hun debuutplaat “Blackheart” pas uit in 2019. Met de onlangs aan de band toegevoegde zangeres Alyssa Swartz en bassist Bruce Jensen beschikt de groep nu over twee leadvocalisten, terwijl Brandon Teskey als leadgitarist en Chris Tex op drums meespelen.

Nu verschijnt de opvolger van “Blackheart” door middel van het tweede album “Drowning In Blue”, een tien nieuwe songs tellende cd waarin alternatieve rock en blues vermengd worden met psychedelische rockklanken en met jazz-invloeden. Op de video bij dit verhaal kunt u het rockende “Drowning In Blue” beluisteren, de albumtiteltrack en eerste nummer en eerste single van deze plaat.

Er werd bijna een volledig jaar aan het schrijven van de songs en aan de opname van dit album gewerkt onder leiding van Bruce Jensen die als opnameleider, audio-engineer en mixer van de afgewerkte songs fungeerde. Het door een bluessound gekenmerkte “Shadow Of The Valley” brengt de luisteraar bij de eerste door Alyssa Swartz gezongen track “New Delilah”, een rocknummer met stevige beats van bas en drums dat als tweede single zal worden uitgebracht.

De songteksten werden allemaal geschreven door Brandon Teskey en de drie andere groepsleden tekenden samen met hem voor het componeren van de bijhorende muziek. In een nummer als “1.000 Miles Away” horen we de muzikale invloeden die een band als ‘Pink Floyd’ op ‘Until The Sun’ heeft gehad. Alyssa Swartz en Bruce Jensen zingen daarna de rocksong “Crucible” in duetvorm samen.

De tweede helft van het album “Drowning In Blue” begint met het nummer “Burning Home”, een door Alyssa gezongen bluesy rockballad en ook het daarna volgende “I’m Still Me” behoort tot de meer melodieuze nummers op deze plaat. Track nummer 8 en 9 zijn de live opgenomen songs “Doing My Best” en de naar heavy metal neigende rocker “Lemontree” waarna dit album wordt afgesloten met het nummer “Deathbed Blues”, zoals de titel al laat vermoeden een sterke door Alyssa Swartz gezongen bluessong.

(valsam)